Sterge, elimina sau uita profilurile de retea wireless in Windows 10

in categoria Featured

de Alessio

Sterge, elimina sau uita profil wi-fi in Windows 10

Prima data cand va conectati la o retea, Windows creeaza automat un profil wi-fi si il stocheaza pe computer. Computerul se poate apoi conecta automat la retea in viitor, si preferintele dvs. pentru acea retea vor fi folosite. Windows de obicei se conecteaza la retelele in aceasta ordine – Ethernet, Wi-Fi si pe urma la retelele mobile. Ori de cate ori va veti conectata la o noua retea Wi-Fi, aceasta este adaugata si memorata de Windows in lista de profiluri. Detaliile stocate în profilul poate include numele, parola, metoda de criptare utilizata, SSID-ul, etc. Dupa o anumita perioada de timp aceasta lista de profile poate creste in mod exponential. Intr-un moment ca acesta, pentru a va pastra confidentialitatea datelor dumneavoastra, va recomandam sa eliminati profilele pe care nu le mai folositi in mod curent.

Profil wi-fi

In acest post vom vedea cum se pot elimina, sterge sau uita (forget) profilele de retea wi-fi utilizand aplicatia din setari Windows 10
Tasteaza Win + I pentru a deschide aplicatia Setari. Selectati Retea si Internet (Network & Internet)
profil wi-fi
Dupa aceea click pe Wi-Fi in panoul din stanga ecranului si veti vedea un link de administrare Setari Wi-Fi (Manage Wi-Fi settings) click pe acesta.
profil wireless
In fereastra care se deschide veti vedea doua optiuni Wi-Fi Sense si Manage Known Networks (gestionati retele cunoscute).
profiluri wi-fi
In Manage Known Networks selectati reteaua care doriti si veti vedea doua optiuni Share si Forget (distribuie si uita).
gestioneaza profil wi-fi
Faceti clic pe Forget (uita) Acest lucru va sterge detaliile asupra profilului si conexiunea la reteaua Wi-fi.
De asemenea puteti sterge manual profilurile Wi-Fi in Windows 10, folosind comanda WLAN netsh sau prin editarea registry Windows.
Te asteptam pe digiblog pentru mai multe stiri fresh si gasesti alte detalii despre cum puteti creea sau modifica un profil wi-fi pe site Microsoft

Tehnologia este pasiunea noastra. Descopera ultimele noutati impreuna cu noi!

 
Mai multe in Featured