LG prezinta noile televizoare OLED 2016

in categoria Featured

de Alessio

LG anticipeaza noile caracteristici la Televizoarele OLED în 2016

 

Dupa ce a realizat un video despre viitorul (nu apropiat) al tehnologiei OLED, LG a oferit informatii interesante cu privire la noutatile care vor fi disponibile in curand pe televizoarele sale. In acest caz nu este vorba despre un orizont temporar larg: noile produse se vor vedea incepand cu anul 2016. Unul dintre produsele pe care va incerca sa le propuna pe piata la nivel Consumer este Wall-Paper OLED, un ecran remarcabil si flexibil cu o grosime mai mica de 1 mm si o greutate de doar 2 kg.
lg oled
In prezent, Wall-Paper OLED functioneaza prin conectarea la un box extern, necesar pentru a gestiona toate conexiunile si electronica. Acest tip de solutie pare sa placa companiei LG, care poate sa foloseasca aceasta tehnologie nu numai pentru acest produs dar si pentru alte TV OLED, astfel incat sa reduca grosimea cat mai mult (aceasta este o solutie pe care o consideram foarte inteligenta: simplifica conexiunile, in special pentru cei care vor pozitiona televizorul pe perete, si ar permite de asemenea actualizarea conectorilor si a componentelor electronice, asa cum se intampla deja la TV Samsung dotate cu One ConectBox). LG intentioneaza sa imbunatateasca in continuare robustetea Wall-Paper OLED, cu intentia de a ajunge pe piata in cursul ultimului trimestru al 2016.
Un alt prototip interesant este ecranul Edge Slice, cu o grosime mai mica de 3 mm si echipat cu o baza care cuprinde intrarile, electronica si difuzoarele. In viitoul apropiat vor ajunge pe piata si televizoare transparente, display care se vor putea infasura, ecranele 8K de peste 100 inch si in cele din urma Wall Display, probabil,” Televizorul definitiv “, va fi un ecran la fel de mare ca un perete, fara rame si cu capacitatea de a fi transparent.
Revenind la produsele mai concrete, LG intentioneaza sa lanseze o serie în 2016 cu numeroase imbunatatiri fata de modele existente. Se va pune in continuare accentul pe rezolutia Ultra HD si tehnologia HDR (High Dynamic Range). Pentru HDR este vorba despre o crestere neta a luminozitatii realizat prin imbunatatirea panourilor (de exemplu, noi materiale organice).
Cresterea declarata de LG va fi egala cu aproximativ 100% (prin urmare dubla), cu o luminozitate intre 600 si 800 cd/m2 – nits In ceea ce priveste reproducerea culorilor va fi imbunatatita acoperirea gamut DCI- P3. Modelele 2015 sunt in masura sa acopere aproximativ 90% din acest standard, în timp ce cele de 2016 ar trebui sa ajunga la 99% (acoperire aproape perfecta). LG se gandeste deja de asemenea la urmatorul pas, care este acoperirea gamut Rec.2020 (viitorul standard pentru Ultra HD: standardul actual este Rec.709), dar nu s-au dat informatii despre acest lucru (in prezent nu exista un TV in masura sa ofere o acoperire optima a Rec.2020). Toate modelele noi vor fi prezentate la CES 2016 in Las Vegas care va avea loc anul viitor in ianuarie.
lg oled 2016
Mai multe detalli despre televizoarele LG OLED puteti afla pe minisite dedicat.

Tehnologia este pasiunea noastra. Descopera ultimele noutati impreuna cu noi!

 
Mai multe in Featured